CKV Fake News

Nadat ik mezelf de vraag had gesteld: “wat zou ik graag werkelijkheid zien worden in de wereld?” kreeg ik al verschillende ideeën. Ik zou heel graag willen zien dat er een vaccin tegen het coronavirus komt, of dat het ophoud met bestaan. Ook zou ik graag willen zien dat kinderen vanaf de middelbare school betaald krijgen om naar school te gaan, want na school is er niet heel veel tijd meer om te werken en moet je ook leren voor school. Het 3e is dat een auto rijbewijs gratis wordt voor iedereen die vanaf 2020 zijn rijbewijs wil halen.

-deel 2

nepnieuws websites:
https://www.raaskalderij.be/
http://www.deklaptand.be/
https://www.rechtzetting.be/

het artikel wat ik heb gekozen: https://www.raaskalderij.be/2020/04/viroloog-populairste-naam-voor-in-maart-geboren-jongens/
Ik heb voor dit artikel gekozen omdat ik het op eerste indruk grappig uit vond zien, dat ‘viroloog’ een naam voor iemand word is natuurlijk onzin want niemand zal ze baby zo noemen. Ik vind het wel grappig dat ze zulke berichten plaatsen waar je zeker van weet alleen aan het kopje al dat het niet echt is. Je herkent gelijk aan het kopje al dat het fake news is. Viroloog is geen naam voor een persoon maar voor een beroep. Er worden ook geen bronnen gebruikt in de tekst, en er wordt gezegd dat een professor naamkunde iets zegt maar dat kunnen ze niet bewijzen dat hij dat heeft gezegd.

Corona-virus verslagen!

Goed nieuws uit ons eigen land, onderzoekers hebben eindelijk een vaccin tegen het coronavirus gevonden! Professors en studenten van TU Delft hebben afgelopen vrijdag (5 juni 2020) een vaccin tegen het coronavirus gevonden.

De onderzoekers hadden uitgevogeld welke antistoffen nodig waren om het virus te verslaan, zo testten ze heel veel verschillende medicijnen en een combinatie van de medicijnen werkte en verslaat covid-19. Een student die meehielp aan het ontwerpen van het vaccin zei dat het heel onverwacht was, ze waren nog niet echt op de goede weg maar ineens lukte het! Ze willen nog niet zeggen wat ze nou precies hebben gebruikt, maar het moet binnenkort overal ter wereld beschikbaar zijn. Ze zijn heel blij dat het hun gelukt is om een vaccin te ontwikkelen en denken zelfs dat ze hier mee de geschiedenis boeken in gaan, ze hopen dit later aan hun kleinkinderen te kunnen laten zien.

Er is dus een vaccin en zullen alle landen langzaam weer open gaan, iedereen weer naar buiten en festivals kunnen doorgaan. TU Delft en de rest van de wereld is heel trots en blij met de onderzoekers.

Disclaimer: dit is helaas een fictief bericht, het gaat om een school opdracht

{“sticker_id”:”7B19FC0F-3702-4306-A0C4-77E43D16817B”,”uid”:”672DB471-D6E5-46E4-ACEE-9BFE920A8A39_1592397208381″,”source”:”editor”,”origin”:”gallery”,”last_tool_used”:”tool_cutout”,”subsource”:”done_button”,”sources”:[“317889375140211″],”is_sticker_modified”:true,”source_sid”:”672DB471-D6E5-46E4-ACEE-9BFE920A8A39_1592397208512″}

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: